Składniki

Składniki na 4 porcje

300 g mrożonego mango
300 g mrożonych truskawek
200 g mrożonych jeżyn
100 g mrożonych borówek
2 Łyżka stołowa cukru pudru
Węgiel aktywny lub czarny barwnik spożywczy

Przybory

8 Sztuka(i) Butelek o pojemności 250 ml
blender lub mikser ręczny

Przygotowanie

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas całkowity: 10 min

Przygotowanie koktajlu owocowego z czarnego i czerwonego złota

1. Zamrożone mango włóż do blendera i zmiksuj wszystko na jednolitą masę. Napełnij butelki do jednej trzeciej objętości, a następnie umieść je w lodówce lub zamrażarce.
2. Następnie dodaj truskawki do blendera, aż uzyskasz gładkie puree owocowe. Wyjmij butelki z lodówki i napełnij je jeszcze jedną trzecią puree truskawkowym. Następnie ponownie włóż butelki do lodówki.
3. Aby przygotować trzecią warstwę, dodaj jeżyny i jagody do blendera wraz z cukrem pudrem, aż dobrze się połączą. Aby mieszanka była jak najbardziej czarna, można opcjonalnie dodać trochę węgla aktywowanego lub czarnego barwnika spożywczego. Teraz napełnij ostatnią jedną trzecią butelek przecierem z czarnych owoców.
4. Gotowe koktajle można udekorować odpowiednimi korkami i przechowywać je w lodówce lub zamrażarce do czasu podania.

0 z 0 recenzji


Zostaw recenzję!

Podziel się swoimi doświadczeniami z produktem z innymi klientami.